Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság (BTT)

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

A bajnokságok állása

Fénykép galéria

GémesTavasz Kupa


Gémes Természetjáró Egyesület


Információ kérés: Dravecz Ferenc


mobil: (30) 4461-481 (Dravecz Ferenc)


e-mail: f.dravecz@gmail.com


honlap: www.gemeste.hu

 

2024. április 21. (vasárnap)

Versenykiírás

 

A verseny aBudapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága által meghirdetett Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság 5. fordulója, illetve az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 6. fordulója.

 

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

 

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (családi és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket és tudásukat.

 

A verseny meghatározása: Nyílt, közép- és emelt szintű alapfokú (B, eC), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

 

A verseny bemutatása: Hagyományos tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

 

A verseny időpontja: 2024. április 21.  vasárnap

 

A verseny helyszíne: Budai-hegység, Hármashatár-hegy

 

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Fenyőgyöngye autóbusz végállomás közelében

 

Megközelíthető: A Kolosy térről induló 65, 65A autóbusszal a Fenyőgyöngye megállóig.

Az autóval érkezők a Szépvölgyi úton tudnak parkolni.

 

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

 

Nevezési díj: ingyenes

 

 

 

 

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és/vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt az f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be sem a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba, sem az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

 

Térkép: 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag kérhet.

 

 

Versenykategóriák:

 

I. középfokú kategória (B)

       

  1. Középfokú bajnokság A csoport
  2. Középfokú bajnokság B csoport
  3. SZOSE túravezető tanfolyamos hallgatók

 

II. családi kategória (eC)

 

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk.

 

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és tájoló (ÉK-i 360 fokos). Szerkesztés egyik kategóriában sem lesz.

 

FONTOS: A VERSENYEN SZÜKSÉGED LESZ CSAPATONKÉNT LEGALÁBB EGY FÉNYKÉP KÉSZÍTÉSÉRE ALKALMAS MOBIL TELEFONRA VAGY DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉPRE. LEGYEN JÓL FELTÖLTVE, HOGY A VERSENY VÉGÉIG TUDJ VELE FÉNYKÉPET KÉSZÍTENI!!!

 

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben) lehet benyújtani. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

 

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

 

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

 

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

 

További információk:

 

            Dravecz Ferenc                                   

              mobil: +36 (20) 288-6223                            

              e-mail:  f.dravecz@gmail.com

                                                                         

                                   Honlap: www.tajbpbajn.freeweb.hu

                                                 www.gemeste.hu

                       

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

 

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezőség