Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság (BTT)

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

A bajnokságok állása

Fénykép galéria

Rezét Kupa


DÉMÁSZ-REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya

Információ kérés: Franczva László


mobil: (30) 3492-471

 

e-mail: cufi64@gmail.com


honlap: www.rezetse.hu

2023. április 15. (szombat)

Versenykiírás

 

Várunk minden természetet és versenyzést kedvelő fiatalt, kevésbé fiatalt, családokat, a „most kezdőket”, a haladókat, profikat mérjék össze tudásukat.

Versenyünk helyszíne ismét a Kiskunságban, a Bugaci homokháton lesz. Pirtó környékén változatos a táj: borókás, jelentős méretű homokbuckák, nyárfaligetek, telepített fenyvesek váltják egymást.

Hasznos információk a túraversenyzésről: turaversenyek.hu

 

A verseny célja:

   Túrázás, versenyzés közben a tájékozódási képesség fejlesztése, a Duna-Tisza közi alföldi homokbuckás táj megismerése, a természettel, a természetjárással, tájékozódással, térképpel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatok megoldása. Túraversenyzés népszerűsítése.

 

A verseny helye és ideje:   Pirtó-Pirtóhegy

 

   Az első rajt 8 órakor, az utolsó rajt 10 órakor lesz.  Pályabontás 15 óra!               

                       

Versenyközpont: Pirtó-Lovasfogadó (koordináták: 46.50594, 19.44017)

 

Megközelíthető: Gépjárművel érkezők, az 53 sz. főútról a 47 km-kőnél kell befordulni nyugati irányba. A bekötő út közvetlen bal oldalán lesz a kijelölt parkoló! Kérjük ezt használjátok! Buszokkal is megközelíthető a parkoló.

 

Rendező:

 

   A bajai REZÉT SE Természetjáró Szakosztálya. www.rezetse.hu

 

Cím:           6500 Baja, Deák F. u. 3.

Tel:             79/526-500

E-mail:       cufi64@gmail.com

 

Versenybíróság:

   Elnök:           Franczva László (Rezét SE)  30/3492-471

 

   Tagok:          Gelányi Zoltán, Czikk József, Csihi János,

       Markosné Kerekes Katalin  

   Ellenőrző bíró: Gelányi Zoltán

  

   MTSZ ellenőre: Kovalik András Budapest Tel.: 30/512-5044   e-mail: kovalikandras@gmail.com

  

A verseny formája és kategóriái:

 

   Bontott távú, kötött menetsebességű, felső-, közép és alapfokú, egyfordulós, nappali természetjáró gyalogos tájékozódási túraverseny. A verseny a hivatalos MTSZ országos csapatbajnokság 2. fordulója.

 

„A”-„A/36”-„A/50” és „A/60”-„A/70”-„A/80” kategória:

   I. felsőfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2022.) M=1:10000 méretarányú alapszintköz 2 m, többszínnyomású térkép, tájékozódási feladatokkal nehezített  verseny. Az A-A/36-A50 kategóriák azonos és az A/60-A/70-A/80 kategóriák is azonos pályán haladnak, de különböző menetsebességgel. Táv: „A” - „A/36”-„A50” kb. 8-9 km, „A/60”-„A/70”-„A80”  kb. 6,5-7 km.

 

„B" kategória:

   II. középfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2022.) M=1:10000 méretarányú alapszintköz 2 m, többszínnyomású térkép, kevesebb tájékozódási feladattal nehezítve.

Táv: kb. 7-7,5 km.

 

„C” kategória:

   III. alapfokú, (2-4 fő) tájfutó térképen, (2022.) M=1:10000 méretarányú alapszintköz 2 m, többszínnyomású térkép, útvonalleírással segített, bontott távú verseny, az időmérő állomások között kötött menetidővel (nagyon kevés tájékozódási tudás szükséges) + elméleti kérdések. Táv: kb. 8-9 km.

 

 

A verseny díjazása:

  Minden résztvevő emlékjelvényt, a kategóriák első helyezett csapatai REZÉT KUPA 2023. feliratú kupát, az I-III. helyezést elért csapatok érem és oklevél díjazásban részesülnek. A rendezők fenntartják a jogot, hogy kevés induló esetén, az értékelésben kategória összevonást alkalmaznak.

 

Eredményhirdetés:  A verseny napján a versenyközpontban folyamatosan, várhatóan 13 órától.

 

Fontosabb szabályok:

   Az ellenőrző pontokat a számozás sorrendjében kell érinteni és azt a versenyzőkartonon igazolni. A pontok közötti menetidő részben megadott, részben számítandó. Az időmérő állomások titkosak. Az ellenőrző pontokon szúróbélyegző, esetleg zsírkréta van. Csak tiszta, egyértelmű jelölést fogadunk el. A versenyzőkarton egy igazolóhelyén csak egy jelölés lehet. A verseny értékelése az érvényben lévő MTSZ versenyszabályzata szerint történik. Óvás írásban, a csapat célba érkezését követő egy órán belül nyújtható be a versenybíróság elnökéhez, az óvási díj 5.000,- Ft egyidejű befizetésével.

A versenyen való induláshoz sportorvosi engedély nem kell, mindenki saját felelősségére indul! Kártérítés a verseny rendezőitől semmilyen címen nem igényelhető!

 

Kötelező felszerelés:

 

   „A”, „A/36”, „A/50”, „A/60”, „A/70”, „A/80”, ”B” kategóriákban egyaránt: tájoló (ÉK-i rendszerű 360o-os legyen), íróeszköz, körző, vonalzó, óra (lehetőleg pontos), elsősegélycsomag.                                „C” kategóriákban íróeszköz, óra.

 

A versenyen minden „A” és „B” kategóriában induló csapat 2 db berajzolt nyomdai térképet kap. A többi kategóriában a csapatok 1 db berajzolt versenytérképet kapnak. Ezen felül további berajzolt vagy üres nyomdai térképet az előzetes jelentkezéssel igénylőknek, térítés ellenében (500 Ft/db) tudunk biztosítani.

 

Nevezés:   A nevezéseket 2023. április 10-ig az alábbi címre kérjük.

 

A jó előkészítés érdekében kérjük a határidő pontos betartását!

 

Lehetőség szerint a nevezéseket e-mail-en küldjétek.   cufi64@gmail.com

 

Érdeklődni:     Franczva László 30/3492-471      

 

A versenyre az előnevezők nevezési díja személyenként 2.000,- Ft. Nevezni a helyszínen* is lehet, ebben az esetben a nevezési díj személyenként 2.500,- Ft. A nevezési díjat a verseny helyszínén, indulás előtt kell befizetni. 14 év alatti résztvevőktől nevezési díjat nem kérünk.

*Helyszíni nevezésre a maradék térkép erejéig lesz lehetőség!

 

Szolgáltatások:

A versenyközpontban csomagmegőrzés. A célban zsíros kenyér, folyadék, gyümölcs és csoki jár Mindenkinek!   WC és mosdó biztosított.

A helyszínen üzemelő büfé lesz. A Lovasfogadó biztosítja a meleg ebédet.

A csülkös gulyás kenyérrel 1.800,-Ft/fő. Az igényeket kérjük az előnevezéseknél megadni!

 

Szállás lehetőség a versenyközpontban, a Pirtó Lovasfogadóban.

Információt ezen az elérhetőségeken kaphattok: pirtolovasfogado@gmail.com

 

 

A rendezvényen Mindenkit szeretettel várunk!