Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság (BTT)

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

A bajnokságok állása

Fénykép galéria

Gémes parkverseny

 

gemes

Gémes Természetjáró Egyesület

Információ kérés: Dravecz Ferenc


mobil: (20) 288-6223


e-mail: f.dravecz@gmail.com


honlap: www.gemeste.hu

 

2023. március 12. (vasárnap)

Versenykiírás

 

A verseny a Budapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága által meghirdetett Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 1. fordulója.

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (családi és középfokú pályán) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. Szerkesztés nem lesz, de tájékozódással kapcsolatos feladatok igen. A feladatok megoldásához tájoló szükséges.

A verseny időpontja: 2023. március 12. szombat

A verseny helyszíne: Péterhalmi-erdő

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): A Péterhalmi-erdő északi oldalán, a Sas utca és a Mályinka utca kereszteződésénél lévő játszótéren

Megközelíthető: A Kőbánya-Kispest autóbusz végállomásról induló 182-es jelzésű autóbusszal a Sas utca megállóig kell utazni. Majd a buszmegállótól a Sas utcán kell végig sétálni a Mályinka utcáig.
Az autóval érkezők a környékbeli utcákban tudnak parkolni.

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

Nevezési díj: ingyenes

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre. A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be sem a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba, sem az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

Térkép: 1 : 10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag korlátlan számban kérhet.

Versenykategóriák:

I. családi kategória

II. középfokú kategória
a) középfokú A kategória
b) középfokú B kategória

III. Túravezető tanfolyamos hallgatók

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges.

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és a feladatok megoldásához laptájoló is. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban, e-mailben lehet benyújtani. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.
Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből.

További információk:

Dravecz Ferenc                                   
mobil: (20) 288-6223                            
e-mail: f.dravecz@gmail.com          

Honlap: www.tajbpbajn.freeweb.hu
www.gemeste.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!


Rendezőség