Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

A bajnokságok állása

Fénykép galéria

Gizella Kupa


Természetjáró Fiatalok Szövetsége

Információ kérés: Bánhidi Árpád és Dravecz Ferenc


 

mobil:

(30) 660-0844 (Bánhidi Árpád)

(20) 288-6223 (Dravecz Ferenc)


e-mail:

banhidia@gmail.com

f.dravecz@gmail.com


honlap: www.tfsz.hu

2023. április 22. (szombat)

Versenykiírás

 

A verseny a Budapesti Természetbarát Sportszövetség által meghirdetett Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 5. fordulója.

A verseny rendezője: Természetjáró Fiatalok Szövetsége (http://tfsz.hu).

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyzők a tudásszintjüknek megfelelően 2 különböző szintű (középfokú és családi (emeltszintű alapfokú)) mérhetik össze erejüket.

A verseny meghatározása: Nyílt, nappali, közép- és emeltszintű alapfokú (B, eC), bontott távú, kötött menetsebességes, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

A verseny bemutatása: Bontott távú, kötött menetsebességes tájékozódási túraverseny. A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni meghatározott sorrendben, a megadott menetidők betartásával. A versenyen időmérő állomások is lesznek, amelyek egyike mobiltelefonos időmérő állomás lesz. Az ellenőrző pontok érintésének a sorrendje kötelező. A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek.

A verseny időpontja: 2023. április 22. (szombat)

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Csehbánya, focipálya mellett

(GPS koordináta: 47.183247, 17.680002)

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között

 

 

A rajt megközelítése autóval:

 

Győr irányából a 83-as számú útról a 8-as számú főútra térve nem sokkal ezután lekanyarodhatunk Csehbánya irányában. Veszprém és Ajka irányából a 8-as számú főúton közelíthetjük meg.

 

                           

           Győr felől érkezők számára                               Veszprém felől érkezők számára

 

Az autóval érkezők számára korlátozott számban áll rendelkezésre parkolóhely a versenyközpont közelében. Csehbányán a Fő utcán lehet még elhelyezni az autókat.

 

 

Nevezés: előnevezés kötelező.

 

Nevezési díj: nincs nevezési díj

 

Előnevezés: A térképek száma miatt kérjük a csapatoktól és egyéni versenyzőktől, hogy az alábbi űrlapon jelezzék az igényüket: https://bit.ly/3lbM61h. Maximális létszám 100 fő.

Nevezési határidő április 16 24:00.

 

Versenybíróság:

 

Főrendezők: Bánhidi Árpád (TFSZ)

Dravecz Ferenc (TFSZ)

 

Ellenőrző bíró: Dravecz Ferenc (TFSZ)

 

Pályakitűzők: Bánhidi Árpád (TFSZ)

  

Versenykategóriák:

 

I. családi kategória

 

II. középfokú kategória

a)         Középfokú bajnokság A csoport

b)        Középfokú bajnokság B csoport

c)         MTSZ bronzjelvényes túravezető tanfolyam hallgatói

 

A versenyek nehézségi foka:

 

Középfokú verseny (B):

A „B” kategória középfokú verseny, tájfutó térképen, külön tájékozódási feladattal. A „B” kategóriába nevezhet bárki korra és nemre tekintet nélkül, aki a kategória menetutasításában adott feladatot teljesíteni akarja. A „B” kategóriában versenyzők, amennyiben a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságban és/vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságban is részt vesznek, az elért eredményükkel külön értékelésre kerülnek.

 

Családi verseny (eC):

A versenypályán tájfutó térkép segítségével kell végig haladni. Tájoló és tájfutó térkép ismeretére a családi kategóriában is szükség van.

A versenyen tájékozódással kapcsolatos feladatok is lesznek (pl. távolságmérés, iránymérés, itiner stb.). A versenyen szükség lesz lépésszámlálással történő távolságmérésre és tájolóval történő irányszög mérésre.

A családi kategóriába azon csapatok jelentkezését várjuk, akik beneveztek a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és/vagy az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság családi kategóriájába. Illetve azon csapatok jelentkezését is várjuk, akik nem neveztek be a családi bajnokságba, de még túl nehéz számukra a középfokú verseny. Kezdő csapatok illetve azon csapatoknak, akiknek még túl nehéz a középfokú verseny nem kötelező a 14 éven aluli gyermek jelenléte a csapatban, hiszen ez a kategória váltja ki az alapfokú kategóriát.

 

Megjegyzés: Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 5 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges.

 

Csapatlétszám: A középfokú kategóriában egyéni indulás is lehetséges. Családi kategóriában minimum 2 fő.

 

Térkép: Csehbánya, Szamár-hegy 1:10 000 méretarányú, 5 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Fénymásolt térképet minden csapattag kérhet.

 

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, mobilitelefon, laptájoló (ÉK 360°) és megfelelő mennyiségű innivaló. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

 

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

 

Szolgáltatások: a rajtban ásványvíz és csoki. Kérjük, hogy mindenki hozzon magával saját poharat vagy kulacsot!

 

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Bánhidi Árpádhoz kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban (e-mailben vagy levélben) lehet benyújtani, „óvás” megjelöléssel. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

 

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz (mérőszalag, GPS) használata tilos. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a szintidőből. A versenyen mindenki a saját felelősségére indul.

 

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük. A díjkiosztás később történik meg.

 

További információk:

                 Dravecz Ferenc                                            Bánhidi Árpád     

                 mobil: (20) 288-6223                                   mobil: (30) 6600-844

                 e-mail: f.dravecz@gmail.com                     e-mail: pinyo@bakonyituravezeto.hu

 

                 Honlap:        http://www.tajbpbajn.freeweb.hu

                                      http://www.tfsz.hu

                                      https://bakonyituravezeto.hu

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

 

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezők