Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság (BTT)

Országos Középfokú Tájék. Túrabajnokság

Verseny kiírások

A bajnokságok állása

Fénykép galéria

Gémes Tavaszváró Kupa


Gémes Természetjáró Egyesület


Információ kérés: Dravecz Ferenc


mobil: (20) 288-6223


e-mail: f.dravecz@gmail.com


honlap: www.gemeste.hu

 

2024. március 09. (szombat)

Versenykiírás

 

A verseny aBudapesti Természetbarát Sportszövetség Tájékozódási Verseny Bizottsága által meghirdetett Budapesti Tájékozódási Túrabajnokság és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokság 1. fordulója.

 

A verseny rendezője: Gémes Természetjáró Egyesület

 

A verseny célja: A tájékozódási túraversenyzés népszerűsítése, illetve lehetőséget szeretnénk biztosítani kezdőknek és haladóknak, gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak, baráti társaságoknak és iskolai csapatoknak egy olyan versenyen való részvételre, ahol baráti hangulatban tájékozódási ismereteiket próbára tehetik. A versenyen egyetlen pálya lesz, minden csapat azon fog versenyezni.

 

A verseny meghatározása: Nyílt, nappali, középfokú, szintidős, tájékozódási feladatokkal nehezített, gyalogos természetjáró tájékozódási túraverseny.

 

A verseny bemutatása: A versenyen résztvevőknek tájfutó térképen bejelölt ellenőrző pontokat kell felkeresni tetszőleges sorrendben, a megadott szintidőn belül. Az ellenőrző pontok közelében tévesztő bóják is lesznek. A tévesztő bójánál történő igazolásért a megszerezhető pontszám fele jár. Szerkesztés nem lesz, de tájékozódással kapcsolatos feladatok igen. A feladatok megoldásához tájoló szükséges.

 

A verseny időpontja: 2024. március 09. szombat

 

A verseny helyszíne: Újpest, Káposztásmegyer, Farkas-erdő

 

Indító állomás (rajt – cél egy helyen): Óceánárok utca

 

Megközelíthető: A rajt-cél a belvárosból legegyszerűbben a Keleti-pályaudvarról induló 20E autóbusszal közelíthető meg. A buszról Művelődési Központ megállónál kell leszállni, majd az Óceánárok utcán kb.10 perc séta a rajtig.

Az autóval érkezők az erdő mellett, az Óceánárok utcán tudnak parkolni.

 

Indítás: 8:00 – 10:30 óra között folyamatosan

 

Szintidő: 4:30 perc

 

A megkeresendő bóják száma: 40 db

 

Tájékozódással kapcsolatos feladatok száma: 5 db

 

Nevezési díj: ingyenes

 

 

Előnevezés: A Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba és az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba benevezett csapatok számára nincs szükség előnevezésre.

A térképek száma miatt viszont azoktól a csapatoktól és egyéni versenyzőktől kérünk egy e-mailt a f.dravecz@gmail.com címre, akik nem neveztek be sem a Budapesti Tájékozódási Túrabajnokságba, sem az Országos Középfokú Tájékozódási Túrabajnokságba.

 

Térkép: Káposztásmegyer, Farkas-erdő:1 : 6 000 méretarányú, 2 m alapszintközű, színes tájfutó térkép. A versenyen minden csapat 1 db berajzolt versenytérképet kap. Szkennelt, színes, kiszúrt térképet minden csapattag korlátlan számban kérhet.

 

Versenykategóriák:

 

I. családi kategória

 

II. középfokú kategória

a) középfokú A kategória

b) középfokú B kategória

 

Megjegyzés: A versenyen minden csapat ugyanazon a pályán fog versenyezni, de az eredményeket külön kategóriában értékeljük. Kevés számú csapat indulása esetén (minimum 4 csapat) a versenykategóriák összevonásának jogát fenntartjuk. Egyéni indulás valamennyi kategóriában lehetséges.

 

Kötelező felszerelés: Csapatonként íróeszköz, óra, megfelelő mennyiségű innivaló és a feladatok megoldásához laptájoló is. Szerkesztéshez szükséges eszközökre nincs szükség.

 

Óvás, észrevételezés: A versenyek végeredményével kapcsolatos észrevétellel vagy óvással Dravecz Ferenchez kell fordulni. Az óvást kizárólag írásban, e-mailben lehet benyújtani. Az észrevételezés és az óvás díjmentes. Az óvást benyújtani a verseny eredményének kihirdetése után még 3 napig lehet.

 

Díjazás: Minden kategória első három helyezettje érem díjazásban részesül.

 

Eredményhirdetés: A verseny eredményét elektronikusan két héten belül megküldjük.

 

Megjegyzés: A versenyen bármilyen távolságmérő eszköz használata tilos. A vitás helyzetek elkerülése érdekében a csapattagok együtt mozogjanak és ne legyenek egy időben különböző ellenőrző pontoknál. A célban minden csapatnak jelentkezni kell, még ha fel is adta a versenyt, vagy kifutott a versenyidőből.

 

További információk:

 

          Dravecz Ferenc                                   

              mobil: (20) 288-6223                            

              e-mail: f.dravecz@gmail.com          

                        

                                   Honlap: www.tajbpbajn.freeweb.hu

                                                 www.gemeste.hu

                       

 

Várunk szeretettel minden természetet szerető, túrázást kedvelő gyermeket, felnőttet, baráti társaságot, iskolai csapatot, családot, kezdőket és gyakorlott versenyzőket, tájfutókat. Egyszóval mindenkit, aki próbára szeretné tenni a tájékozódási képességét.

 

Szép időt és kellemes versenyzést kívánunk!

Rendezőség